Social media is the shit

Alla säger det men det är inte många som gör det – nästan alla refererar (snart ett år senare) fortfarande till Dells ideastorm.com och Starbucks mystarbucks.com. Sen gör några lite grejjer på facebook och använder sociala media för att nå ut med redan befintligt material. Bra så. Vad som blir intressant är när företagen börjar tänka i tankar som att 14% litar på en tv-spot (ger inspiration till köpbeslut) och att 73%(!) litar på rekommendationer av andra på de sociala nätverken. 

Det kommer att skapa ändringar i företagens infrastruktur när allt sjunkit in – hur ser en marknadsavdelning ut som ska hantera varumärket i all sociala media? Och hur ser en organisation ut som ska bjuda in till dialog – där varje åsikt måste värderas och hanteras. ”It´s easy just get on the train” som jag läste i en presentation. Absolut, om du har organisationen för att hantera det så.

En reaktion till “Social media is the shit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.