Omvärldsbevakning i konversationsmarknadsföringens värld – nu på ditt intranät

Många intranät som jag jobbar eller har jobbat med har som en ganska självklar del omvärldsbevakning i form av pressklipp. Numera har det börjat dyka upp ett litet problem då det är många som inte sållar i klippen som dyker upp – det kommer in irrelevanta inlägg från bloggar som knappt behandlar frågan som ställs. Samtidigt börjar många kommunikationsavdelningar ställas inför svårigheten att få en hel organisation att ställa sig bakom en satsning på konversationsmarknadsföring (ett mycket bättre begrepp än sociala media, som mer och mer bara börjar kännas som ett trendbegrepp). Och det krävs för att lyckas fullt ut. 

En tanke som poppade upp är att varför inte vända på steken och införa bloggomvärldsbevakning på intranätet också. Så att man istället för att bli irriterad på irrelevanta inlägg faktiskt uppmärksammar hur mycket som skrivs om varumärket/intresseområdet i bloggvärlden. Vi låter pressklippen fortsätta vara pressklipp – men vi låter också bloggarna komma till tals. Och det bästa av allt är att allt går att få gratis via ett fint rss flöde från Twingly (funkar säkert utmärkt från andra bloggsökmotorer också). Sök ut det du vill få resultat på, spara ner som rss och lista på intranätet. Snabbt, enkelt och alldeles utmärkt som en liten push för organisationen att uppmärksamma konversationsmarknadsföringen.

2 reaktioner till “Omvärldsbevakning i konversationsmarknadsföringens värld – nu på ditt intranät

  1. Det här är faktiskt något jag brottats med en del också. Precis som du påpekar är ju relevans väldigt svårt. Det gäller verkligen att man vet vad man letar efter.
    Har faktiskt fått förslag från vår mediabyrå kring en tjänst för detta. Inte så konstigt, men jag tror nog att det kan vara nödvändigt. Utan analys blir resultaten ganska svårtydda och egentligen också ganska värdelösa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.