Fight! Eller?

Snälla. Bara lite…

Det låter ju grymt intressant. En panel bestående av Max Levchin (Slide), Vic Gundotra (Google), David Treadwell (Microsoft – Live Platform Services), Amit Kapur (MySpace), Elliot Schrage (Facebook)  diskuterar framtiden för sociala plattformar.

Tyvärr verkar det inte lyfta riktigt. Det blir mest att sitta och försöka visa vem som är öppnast, mest flexibel och allmänt mysig. Men som Levchin påpekar, oavsett vilken plattform du väljer är du låst till den. Ingen skillnad mot tidigare alltså.

Google-killen sticker faktiskt ut hakan och säger att det är skillnad på plattfomen (dvs hela webben) och olika applikationer som ligger ovanpå (facebook, myspace, google etc).

Frågan som väcks iom det är var inovation börjar. I standarder eller i att tänka nytt/fritt. Microsoft är förmodligen inte helt med på att man inte behöver starta i standard. Tyvärr verkar ingen anna heller vara det. Det jag känner är att det finns en övervägande risk att det blir samma sak som vi haft med Windows vs PC, eller SAP vs Oracle. En standard styrs per definition av någon och om den inte blir öppen (som t.ex. W3C) kommer företagen alltid försvara och begränsa handlingsutrymmet.

Nu tog google-killen precis upp det vilket faktiskt gjorde att det hettade till en aning. Tyvärr återstår det 32 sekunder av debatten så det blir inte mycket med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.