Remember Shara Palin?

John Heilemann (New York Magazine), Arianna Huffington (The Huffington Post), Gavin Newsom (City and County of San Francisco), Joe Trippi (Trippi and Associates) SF Mayor

Det här var en mycket intressant debatt med ett gäng riktigt smarta människor. Nu är kanske debatt att ta i då alla verkade vara ganska överens i de flesta frågor. Men ett intressant samtal då.

Huffington, som för övrigt var den som rev ner skratt och applåder med citatet i rubriken, är övertygad om att Obama inte hade kunnat vinna utan nätet. Den gräsrotsmobilisering han lyckats med springer till största del ur nätet. Hon räknas nu som en av de mäktigaste bloggarna i världen och Huffington post är mer ett mediahus än en blogg. Det må vara sant som hon säger men som Gavin Newsom, San Franciscos borgmästare, påpekade är det de som behöver Internet mest inte har tillgång.

En intressant observation var att left-wing-åsikter iom Obama har blivit mainstream. Ingen tycker längre att det är något skumt med att vilja begränsa de obscena bonusprogrammen eller att erbjuda alla sjukvård.

Påståendet att bloggarna har tagit över den granskande journalistiken i USA känns givet när det kommer från Huffington. Men efter en veckas tv-tittande här tror jag faktiskt hon har rätt.  Vet tyvärr inte om det samma kan sägas om Sverige där de mest uppmärksammade och mäktiga bloggarna är storheter som Blondin Bella och 1000 apor.

Joe Trippi fick in en snygg parafras på Clintons gamla dänga när han sa: ”it’s the network, stupid!”. Syftade så klart på republikanernas totala oförmåga att använda nätet. Känns som något man borde skicka till Fredrik och Mona nu när vårt val börjar närma sig.

San Franciscos mycket unga borgmästare satt och var otroligt lik Christian Bale.

Förutom det, var han både smart och sympatisk. Hade bl.a. en intressant reflektion kring ökade krav på ”sanning”, transperans etc iom nätet. ”Vi är nu i en politisk såpopera”. Det tvingar fram att man måste vara den man är. Vem vet, det kanske leder till att politiker måste få vara mänskliga?

Jag har iaf bestämt mig för att Huffington Post ska få vara med på mitt Netvibes-konto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.