Satriani vs Cold Play

Viral Video Chart är intressant att följa. Förutom att man får se vad som är mest poppis att kolla på just nu kan man även göra en del andra spaningar kring nutida pop-kulturfenomen. Simpsons-avsnittet om Mapple Store är (som vanligt) lysande. Kolla även Björns reflektion kring detta.

En av de populäraste videos just nu är en ganska ambitös granskning av Cold Plays ”Viva la vida”. Den jämförs med en gammal dänga av Joe Satriani med minst sagt häpnadsväckande resultat. Det ska bli kul att följa om YouTube kan hjälpa till att skapa en upphovstvist mellan en avdankad gitarr-viritous och ett av världens mäktigaste pop-band. Som jag ser det kommer nog Herr Martin få punga ut med en del stålar om Joe orkar driva frågan.

Döm själva:

En reaktion till “Satriani vs Cold Play

  1. Ganska uppenbart. Skulle vara kul att få veta den sanna historien bakom hur Coldplays version kom till. Ngn som orkar Googla sig fram till ngt? 😉

    Oavsett vilket. Viva la vida är grymt bra men Joe Satrianis gitarrspel fick mig att rysa av behag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.