En stilla undran om blogspam

De allra flesta (förmodligen alla) bloggar har någon typ av koll på kommentarer.

Då undrar jag hur smart det är att skicka upp 40 kommentarer på ett inlägg med varianter på den här texten:

mammamia; cafergot; buy cheap amoxil; buy generic amoxil; amoxil cheap; cymbalta; amoxil; order benicar; amoxil; buy generic cafergot; buy cafergot; cafergot uk; purchase amoxil; cafergot generic; cafergot; amoxil; cafergot order online; cymbalta; cafergot generic; amoxil; cafergot; order amoxil; buy cafergot; buy generic benicar; buy cheap benicar; buy benicar; amoxil; amoxil; buy cheap generic benicar online; uk amoxil cheap; cymbalta; order cafergot uk; benicar; cafergot; generic benicar; amoxil online buy; benicar; benicar; amoxil buy; purchase generic benicar; order cafergot online; cymbalta; benicar; cymbalta; cheap amoxil uk; benicar; buy cheap benicar; cafergot online purchase; purchase cafergot; buy amoxil; purchase amoxil; generic cymbalta online; cymbalta cheap; generic amoxil uk; benicar order; buy benicar; amoxil; buy generic benicar; amoxil; online amoxil;

Kommentaren kommer från ett online-apotek som kallar sig ”Ubuntu” och är alla postade av användaren jtsfds296 eller en variant därav. Som du kanske känner till är Ubuntu egentligen ett operativsystem för Linux-maskiner.

Jag fattar faktiskt inte grejen. Det enda jag kan tänka mig är att det är ett sätt att försöka få upp ”links in” statistiken på Google och därmed få högre page rank och hamna högre i träfflistan på någon av orden ovan. Visst, det är en robot som postar, men nån har ju ändå lagt tid på att programmera den. Känns helt sjukt…

3 reaktioner till “En stilla undran om blogspam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.