Kronan på verket?

Fler och fler företag och organisationer flyttar in kompetens kring strategier för online-marknadsföring till sina marknadsavdelningar. Framför allt i stora organisationer finns det såklart många fördelar med det:

  • Du har kompetensen lätt tillgänglig
  • Det byggs naturligt en större tillit till anställda än till konsulter
  • All info och kunskap som finns i företaget kan utnyttjas i arbetet
  • Utnyttjad rätt, kan det bli ganska billigt jämfört med att ”köpa på stan”

Så varför skulle inte alla större organisationer och företag ha en (eller flera) Online- och/eller social media managers? Varför söker t ex inte nyetableringar som Kronans Droghandel aktivt efter den kompetensen?

Privata sjukvårdstjänster i allmänhet och apotek i synnerhet borde rimligen vara just den typ av bolag som verkligen skulle satsa på att etablera sig i sociala media och allmänt jobba väldigt fokuserat med online som en av sina primära kommunikationskanaler. Inte minst därför att det finns ett så stort antal mindre nogräknande aktörer på deras marknad.

Jag kan på rak arm komma på en uppsjö av aktiviteter som Kronan skulle kunna göra för att snabbt och effektivt komma ut till den enorma grupp av småbarnsföräldrar, svininfluensa-oroliga medborgare och andra mer eller mindre självklara målgrupper. Martin Stadhammar påpekade att många (inkl honom själv) är väldigt duktiga på att hålla koll nuförtiden, men till skillnad från Apple, Nike, Saab och många andra tror jag inte att det säger pling hos Kronan nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.