Lindex tänker till

Lindex har börjat göra webb-tv med Emma Wiklund i spetsen. Smart drag och ett bra sätt att utnyttja Emma på. Till Dagens Media säger Johan Hallin att det är viktigt att inslagen håller ”en hög kvalitet” och att Lindex är ”väldigt måna om känslan i det vi visar. Det måste se bra ut”. Jag kan inte tycka annat än att de lyckats än så länge.

Däremot kan jag ställa mig frågande till den inställningen. Varför? Jo, för att det finns en förlåtande ådra på nätet kring videokvalité. Det är innehåll snarare än form som måste vara genomarbetat och bra. Det kan vara hur snyggt och se hur bra ut som helst, men utan bra innehåll kommer det gå åt skogen. Ett svidande exempel på det är Microsofts mycket välproducerade film för Windows 7.

Jag tror att Lindex har chansen att ta en stor del av modebloggar-utrymmet om de förvaltar det här initiativet rätt. Men då gäller det att bredda lite. Nån film i månaden kommer inte räcka, hur snygg den än är. Om de däremot vågar göra mer än bara sälja sitt eget och om de vågar satsa 100% på innehåll och kanske bara 70% på form då kan det här bli riktigt bra.

En reaktion till “Lindex tänker till

  1. Pingback: ydring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.