Invites till Google Wave

Att en preview är skakig och buggig får man räkna med så jag tror fortfarande att Wave kan bli något riktigt stort.

Det skulle helt klart kunna ersätta ”vanlig” mail men utan tvekan står de stora vinsterna att hitta i samarbetet. Jag har ett par användningsområden där jag skulle vilja (och viss mån redan har) börjat använda det:

 • Manus med flera författare – taggningen och spårbarheten är fantastisk hjälp när det kommer till att bidra till en och samma text.
 • Mötesanteckningar – har varit något av Googles prime example. Är faktiskt helt lysande även om det kan kännans lite rörigt när alla skriver samtidigt.
 • Manualer – att skriva dokumentation känns som ett klockrent område. Se bara på Waves egen FAQ.
 • Wiki – kanske inte kan ersätta en hel wiki, men alla gånger vara ett bra komplement.
 • Intranät – kanske att sträcka det långt, men för mindre företag och team är det ju ett hur bra alternativ som helst. Team Sites känns som ett minne blott.

Nu till det roliga. Plötsligt dök det upp ett gäng invites/nomineringar till invites att sprida vidare på Google Wave. Jag är lite förtjust i hur de uttrycker sig:

Google Wave is more fun when you have others to wave with, so please nominate people you would like to add. Keep in mind that this is a preview so it could be a bit rocky at times.

Invitations will not be sent immediately. We have a lot of stamps to lick.

Happy waving!

Tänkte dela ut [edit] 5 4 3 2 1 0 stycken till er som läser, men då vill jag gärna höra vad ni ser att ni kommer använda Wave till. Kom med något smart och användbart så ska jag nominera dig för en inbjudan.
Wave Logo (http://dickraman.com)
Wave Logo (http://dickraman.com)

10 reaktioner till “Invites till Google Wave

 1. Pingback: ydring
 2. Pingback: ydring
 3. Hej Johan! Som språkkonsult och journalist skulle mitt arbete underlättas enormt. Jag har arbetsgivare som gärna lägger sig i och vill ändra mina förslag på textredigering mm. En av dem är dyslektisk amerikan. Så i kombination med översättningsverktyg – där hon skriver på engelska, jag läser på svenska och redigerar texten som kan läsas henne på både engelska och svenska – vore wave optimalt. Tidssparande och mindre frustration från mitt och arbetsgivarnas håll. Den grafiska formgivningen och bildhanteringen blir också lättare – snabbt kan vi dela bildförslag och skissa på utformining tillsammans, kanske medan vi pratar i telefon eller via skype. Att man kan jobba parallellt och se ändringar i realtid (om jag förstått rätt) är gudasänt (men jag tror på wave, inte på gud)!
  Ge mig en invite, please.

  Gilla

 4. Som AIK:are, med ett följe AIK-anhängare som inför varje match vill dela med oss av hån av motståndare, Youtube-klipp, vem som ska köpa biljetter, boka bortaresa osv känns det här som ett måste.

  Gmail-konversationerna blir helt enkelt för långa.

  Alla som inte ger mig en invite är Djurgårdare!

  Gilla

 5. Som webbprojektledare på Riksdagen med ett ansvar att driva utvecklingen av digital webb ställs jag dagligen inför utmaningen att hitta verktyg som underlättar den demokratiska processen. I mitt arbete skulle det därför vara väldigt värdefullt, framförallt då vi står inför ett nytt cal 2010, att få möjligheten till att använda Google Wave för att se om detta verktyg kan underlätta både den interna kommunikationen med ledamöter men också i förlängningen den externa.

  Gilla

 6. Pingback: ydring
 7. Har sedan många år varit en flitig användare av de möjligheter de vardagliga programmen erbjudit i samarbetssammanhang – och i så vitt skilda områden som grafisk design, tryck och programmering. Allt från enklare korrvändor till mer eller mindre realtidsanvändning i programmeringssammanhang med parter i både USA och Indien. Samtidigt.

  Hur? Jo med ett mischmasch av IM, Acrobat, Word, SVN, SharePoint mejl, telefon etc…

  Det har ju funkat – men avigsidorna är ju uppenbara. Just därför är jag extremt nyfiken på vad denna sammansmältning de facto kan innebära och jag är övertygad om att en inblick kommer skapa många aha-upplevelser med tillhörande nya användningsområden och framförallt möjligheter.

  Ett verktyg där världen blir både mindre och större, effektivare och framförallt mer förståeligt är vad jag tror Wave kan bli.

  Med engagemang av oss användare såklart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.