Follow friday deluxe – 10 favoritkällor till kunskap

Jag gillar fenomenet follow friday på Twitter. För er som missat det handlar det om att du tipsar om twittrare du tycker andra borde följa på Twitter. Det är något härligt över det här. Kunskapsdelning och ryggdunkande i ett.

follow friday på twitter #ffse

Twitter är dock något begränsat när jag vill tipsa om mer än någons @-id. Jag är dessutom alldeles för dålig på att komma ihåg att göra det.

Så för att kompensera kommer här en lista på ställen att besöka för att läsa upp sig på vad som händer, få lite inspiration, kunskap och idéer.

 • Blog of Ronnestam
  En smått fantastisk blandning av insikter, idéer och ibland hyggligt provocerande inlägg kring marknadsföring, varumärken och hur online passar in i allt detta.
 • Harvard Business Review Blogs
  Harvard visar varför de är en av de bästa skolorna. Världens mest pålästa människor delar med sig. Väldigt teoretiskt och väldigt bra.
 • Mashable
  Ett otroligt flöde av nyheter kring allt det som kallas sociala medier.
 • Björn Alberts
  Sveriges bästa bloggare om marknadsföring enligt Yabba-awards.  Björns förmåga att visualisera svåra processer till något begripligt är svårslagen. Kastar även in Judith Wolst som är kollega till Björn på Halvarsson.  Även hon mycket skärpt och kunnig.
 • Micco Grönholm
  The Brand Man levererar tankar och idéer kring marknadsföring online. Nummer två efter Björn i Yabba-awards men kunde lika gärna vunnit.
 • Jardenberg Unedited
  Jocke Jardenberg är en provokatör av rang. Här vilas det inte på hanen inte. Bakom den rosenrasande fasaden finns ändå en väldigt kunnig och smart man som (om inte annat) basar för det utmärkta Mindpark.
 • Not another planning blog
  Nina Åkestam är copy-drottning i Stockholm och skriver om kommunikation. En gammal favorit som jag återkommer till. Tyvärr måste jag säga att jag tyckte det var bättre förr.
 • Zappos
  Zappos (som enligt deras VD ”är ett serviceföretag, som just nu säljer skor”) visar upp vad transparens betyder och bloggar friskt om hur det är att jobba där, vad de gör etc. Kanske inget man följer dagligen, men otroligt inspirerande när kommer till modern företagsledning.
 • Fotograf Stefan tell
  Måste ju vara fotograf-Sveriges kung på att marknadsföra sig. Om du är intresserad av fotografering (och tekniken bakom) är det här platsen för dig. Om du är intresserad av hur man bygger upp en identitet online genom att jobba riktigt smart med bloggar är det här också platsen för dig.
 • Projektbloggen
  En nyvunnen kärlek tack vare mitt uppdrag på Projectplace. Är inte den vackraste eller coolaste, men jobbar du med projektledning är den en källa till både kunskap och inspiration.

Så där då. Läs på, dela med dig av vad du hittar och ha en trevlig helg.

10 reaktioner till “Follow friday deluxe – 10 favoritkällor till kunskap

 1. Pingback: Johan Ydring
 2. Pingback: Micco Grönholm
 3. Stort, stort tack för det mycket smickrande omnämnandet, dessutom i ett fantastiskt fint sällskap.

  Sköt om dig, och
  Lev Väl!

  Gilla

 4. Tack så mycket för (fktk?).
  Har aldrig kommit igång med det där follow friday på Twitter heller tyvärr (är ganska kass på Twitter helt enkelt), men i bloggformat känns det genast mer användbart. Ska härmas.

  Gilla

 5. Tack Johan!
  Att den här kommentaren kommer så sent är ytterligare ett symptom av det bloggvakum jag befinner mig i. Det jag hittills skrivit finns ju emellertid kvar och om jag känner mig själv rätt händer det helt plötsligt ngt som gör att jag börjar ösa ur mig saker igen. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.