Gubbig och krigsromantisk inledning på #sime10

Jag blir lite förvånad och oroad av inledningen på årets SIME. Det börjar med en slags historisk genomgång. Inte helt spännande, men inte direkt dåligt. Tyvärr blir det värre. En introfilm drar igång. Det är klipp från både Sagan om Ringen och Avatar.  ”Gubbig och krigsromantisk inledning på #sime10” skrev @bisonblog på Twitter och jag kan bara hålla med.

Sen tar Ola Ahlvarsson scenen. Då blir det genast lite bättre. Spännande att det finns 200 NPO:s här, det finns ett gäng utmaningar att ta tag på sime.nu/nonprofit. Så om du har ett intresse att hjälpa organisationer att få upp intresset för vad de gör, gå in där.

En kul idé på årets SIME är att skriva en bok gemensamt. Som jag förstod det kommer det skickas runt en dator där deltagarna får skriva ner sina stories. Det kanske hade varit intressantare att samla alla tweets och blogginlägg som kommer skrivas. Särskilt som SIME redan samarbetar med Twingly och borde ha riktigt bra koll på vad som skrivs.

Ola går också snabbt igenom ett gäng av sociala nätverk i världen. Från CC i Kina till Orkut i Brasilien. Tycker det är en bra och uppfriskande reflektion kring det euro-centrerade tänkandet. Allt kommer faktiskt inte från the Valley.

Sen fnissar jag lite när Ola säger att ”Many futurists are full of shit…”. Och visst får man den känslan rätt ofta. Blev om inte annat tydligt när jag läste en artikel om att Facebook kommer att ”försvinna”. Att säga det är ungefär lika utmanande och intelligent som att säga att vi kommer se förändring i framtiden.

Det hela slutar med lite härliga spaningar kring olika sociala media sajter, innovativa tjänster och spännande projekt. Allt som allt en bra start på dagen.

2 reaktioner till “Gubbig och krigsromantisk inledning på #sime10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.