Qualcomm skrämmer/hjälper mammor och kor #sime10

Qualcomm gör chip och annat till mobiltelefoner. 1 000 000 om dagen för att ge en siffra. De är alltså ett industribolag. Skulle man vara lite taskig kan man säga att det märks. Det är mycket siffror och många grafer i PPT och de som presenterar är nördiga. Lite charmiga, men nördiga.

De utlovar att visa ”cool things” och de börjar med den nya skärmteknologyn mirsol. Tricket med den är att tekniken förlänger batteritiden. T ex skulle en e-bokläsare kunna funka en vecka utan att laddas.


M2M-teknik, Man to Machine, verkar vara en av Qualcomms satsningsområden. Smarta piller, bandage etc som sänder medicinsk data till telefonen. Det går såklart in på baby-övervakning också. Dvs en liten sändare som kontrollerar ett barns hjärtslag i magen och skickar det till din telefon eller direkt till din läkare. Kommer det funka? Givet – att spela på en blivande mors oro är alltid en given kassasuccé.

Samma principer kan så klart användas på djur för att underlätta skötsel och övervaka boskap. Att sätta RF-chip i örat på varenda gris, ko eller häst kan säkert vara bra för storjordbruken, men det är väl knappast något som kommer hjälpa en fåraherde i Afganistan att få ut mer av sitt verksamhet.

När de går in på Augmented Reality blir det lite sömnigt. Jag kan inte låta bli att tänka på det Paul Otelini visade redan 2008 på Web Summit. Då kändes det nytt och spännande, men det här är faktiskt exakt samma sak.

Qualcomm sammanfattar det som att det handlar om ”Remote control of your life”. Kan inte säga att de övertygade mig om att jag behöver det.

En reaktion till “Qualcomm skrämmer/hjälper mammor och kor #sime10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.